HOE EEN LEVEN KAN VERANDEREN IN EEN JAAR TIJD

HOE EEN LEVEN KAN VERANDEREN IN EEN JAAR TIJD

Hemeltjelief mensen, we zijn alweer halverwege 2021. Alweer dik een jaar verder en vooral veel te lang geleden sinds ik een blog schreef voor mijn website. Het is ook eigenlijk te bizar voor woorden hoeveel er veranderd is, sinds de laatste keer dat je iets over mij hebt gelezen. In deze blog neem ik je graag een beetje mee in mijn belevenissen en avonturen van de afgelopen tijd. Even een flinke throwback om je vervolgens weer lekker mee te nemen in het nu. 

Je hebt mij eigenlijk dik een jaar moeten missen. Eind 2019 schreef ik mijn laatste blog, dit was trouwens een terugblik waarin ik benoemde hoe ik 2019 ben doorgekomen. Ik vertelde wat ik allemaal had gedaan en wat ik graag wilde gaan doen in 2020. Well, safe to say I did some pretty exciting things! Ik weet nog dat ik in die blog schreef dat 2019 een beetje voelde als een verloren jaar. Nou hallo, toen moest 2020 nog komen en nu weten we allemaal wel beter, hè?

Ik weet nog dat ik op mijn 25ste verjaardag tegen mijn beste vriendinnetje zei; ”Dit gaat echt mijn meest wilde jaar ooit worden!” Ik wilde allemaal dingen gaan doen, die ik altijd al wilde doen en had grootse plannen. Eerlijk is eerlijk; het meest wilde wat ik heb gedaan in 2020 is eigenlijk heel simpel, verliefd worden.

Ik werd namelijk stapelverliefd! Nou, dat ik stapelverliefd werd op iemand was al vrij uniek, maar dat dit ook nog eens op een meisje was, dat was toch wel next level. Ik had geen idee wat ik hier nou eigenlijk mee moest en heb lang getwijfeld of dit nou wel echt liefde was. Nou, ik kan je nu wel met zekerheid zeggen dat het toch echt dikke vette liefde is, hoor! We wonen ondertussen zelfs al samen en zijn onafscheidelijk. Pfff, wat was ik altijd kritisch op mensen in sommige relaties. Ik had altijd een grote bek over alles en iedereen, maar nu snap ik een hoop dingen stiekem wel.

Verliefd worden was natuurlijk stap 1, maar dit aan iedereen vertellen was nog een veel grotere stap voor mij. Gelukkig reageerde iedereen (tot nu toe) zo ontzettend positief en lief. Zelfs mijn lieve omaatje heeft mijn vriendin volledig geaccepteerd en is hartstikke blij met haar in de familie. Ik weet dat voor heel veel mensen niet vanzelfsprekend is, dus ik ben dan ook echt heel blij en opgelucht dat het bij mij allemaal zo gegaan is.

Verliefd worden, samenwonen, gelukkig zijn; 2020 was in veel opzichten een geweldig jaar, maar helaas had het ook een dikke zwarte rand. Ik denk dat ik voor meer mensen kan spreken wanneer ik zeg dat corona een hoop dingen verpest heeft. Veel mensen zijn hun baan verloren, hebben hun hobby’s lang niet uit kunnen voeren of hebben andere dingen moeten missen. Ondanks dat ik aan liefde niks tekort ben gekomen, ben ik lange tijd wel enorm verdrietig geweest doordat ik mijn droombaan opnieuw gedag moest gaan zeggen. Helaas leef ik nog steeds met beide benen op de grond en is mijn stewardess droombaan ineens wel heel ver weg.

Koningsdag 2020 had het dan eindelijk zo ver moeten zijn; ik zou weer gaan starten als stewardess en was er echt helemaal klaar voor. Helaas had onze corrie corona andere plannen en tot op de dag van vandaag weet ik nog niet wat de toekomst mij gaat brengen op dat gebied. Dat is echt heel erg zuur, maar ik weet ook dat ik er op dit moment niet heel veel aan kan veranderen. Ik ben blij dat ik gezond ben, gelukkig ben met de mensen om mij heen en dat ik nog steeds een waanzinnig huisje op het platteland heb. Gelukkig voelt mijn vriendin zich ondertussen ook helemaal thuis tussen de koeien. Haar lievelingsplekje hier? Tussen de bomen, in de hangmat. Wat geweldig dat het zo kan zijn.

Ik hoop op betere tijden voor iedereen die dat even heel hard nodig heeft. Laten we met z’n allen proberen positief te blijven en vooruit te kijken naar het moment wanneer alles weer ”normaal” is. We hebben het allemaal heel hard nodig.

En het bloggen? Ja, dat wil ik echt weer proberen op te pakken. Dus tot snel.

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “HOE EEN LEVEN KAN VERANDEREN IN EEN JAAR TIJD”

Geef een reactie